NEC stijgt naar plaats acht na winst op Jong AZ

NEC stijgt naar plaats acht na winst op Jong AZ

NIJMEGEN – NEC wint, opnieuw tegen een jong-ploeg, zijn tweede wedstrijd op rij. In Wijdewormer konden na negentig minuten spelen de drie punten de bus in terug naar Nijmegen. De doelpunten werden gemaakt door Zian Flemming en Jonathan Okita.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. In de derde minuut keerde Mattijs Branderhorst het schot van Zakaria Aboukhlal waarna de bal in de rebound over geschoten werd. Na bijna tien minuten spelen was het eerste kansje voor NEC ook een feit. Ole Romeny schoot de bal, na aangeven van Dijkstra over het doel. Daarna volgde een fase waar NEC redelijk goed voetbal liet zien, maar een schietkans bleef uit. Jonathan Okita tekende even later voor het eerste schot op doel van de Nijmegenaren, maar zag zijn kans geblokt worden door keeper Schendelaar. Ook deze aanval werd ingeluid door Dijkstra, die de voorhoede voornamelijk probeerde te bereiken met lange ballen.

Tekst gaat verder onder de video.

Na 22 minuten spelen liet Jellert van Landschoot voor het eerst van zich horen, maar hij zag zijn schot naast de verkeerde kant van de paal gaan. Ook Tom van de Looi beproefde zijn geluk en schoot van afstand. De keeper van AZ redde op curieuze wijze zijn knal. Een periode volgde waar NEC de touwtjes in handen had en achterin niets weggaf. Het kwam zelfs tot een doelpunt, maar Romeny zag zijn goal, na tussenkomst van de grensrechter, afgekeurd worden door buitenspel. Zian Flemming dacht kort voor rust binnen te kunnen tikken  maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

Tweede helft

NEC begon ongewijzigd aan de tweede helft, waarin Jong AZ de eerste minuten het initiatief probeerde te nemen maar niet tot een kans kwam. Als snel nam NEC het heft weer in handen waar het met rustig opbouwend voetbal dreigend probeerde te worden. Toch was de eerste grote kans opnieuw voor Jong AZ, maar Branderhorst liet zien over uitstekende reflexen te beschikken en behoedde de Nijmegenaren voor een achterstand. Even later kopte aanvoerder Rens van Eijden NEC bijna op voorsprong maar opnieuw kwam keeper Schendelaar als sterkste uit de strijd. In de 63e minuut kregen de Nijmegenaren een penalty nadat Romeny naar de grond gewerkt werd, de scheidsrechter was onvoorbiddelijk en floot direct voor een strafschop. Flemming ging er achter staan en schoot vanaf elf meter raak in de rechter onder hoek, 0-1. Lang leek NEC niet te kunnen genieten van de voorsprong maar Thijs Oosting kon net niet bij een voorzet van de rechterkant.

Een paar minuten later kwam NEC opnieuw goed weg nadat Van Eijden de bal panklaar legde voor Richard Sedlacek, maar de aanvaller schoot naast. Met nog ruim een kwartier te spelen was de 0-2 voor NEC een feit. De eerste voorzet die ook daadwerkelijk aankwam, werd vanuit een corner binnengekopt door Okita. Van de Looi gaf de afgemeten voorzet. NEC was daarna nog dreigend maar Okita liet tot tweemaal toe een kans liggen om echt gevaarlijk te worden.

Branderhorst redde vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd nog een inzet van Correia Andrade. Aan de andere kant was Okita dicthbij een treffer maar stuitte opnieuw op Schendelaar. NEC wint na doelpunten van Zian Flemming en Jonathan Okita met 0-2 en neemt de drie punten terug naar Nijmegen

Wedstrijdverloop

61’ Gele kaart: Van de Looi
63’ Doelpunt: Zian Flemming
76’ Doelpunt: Anthony Musaba


Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Van Eijden, Kvida, Kuipers; Van de Looi, Van Landschoot (87' Overtoom), Dijkstra; Okita, Flemming, Romeny (69’ Musaba).

Opstelling Jong AZ: Schendelaar; Sugawara, Koopmeiners, J. Nakker, Gullit; Reijnders, Oosting (69’ Lont) , Goudman; Aboukhlal, Kunst (45’ Andrade Correia), Sedlacek(79’ Baas).

In samenwerking met onze mediapartner ForzaNEC.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}