NEC wil met overwinning op Den Bosch echt aansluiten bij top vijf

NEC wil met overwinning op Den Bosch echt aansluiten bij top vijf

NIJMEGEN – Vier dagen na de 1-3 overwinning op Roda JC staat de wedstrijd tegen hekkensluiter FC Den Bosch op het programma voor NEC. Eerder dit seizoen verspeelde NEC punten in de uitwedstrijd tegen Den Bosch. Destijds eindigde het na negentig minuten in 2-2.

Verassende opstelling

In de 1-3 overwinning in Kerkrade vielen een aantal dingen op. Zo speelde NEC in een zogenaamde 5-3-2 formatie. Op deze opstelling had Roda JC geen antwoord en was NEC te sterk voor de Limburgers. Smaakmaker in de wedstrijd was Elayis Tavsan, hij versierde de penalty bij de 0-1, maakte zelf de 1-2 en het meeste gevaar kwam vanaf de kant van Elayis Tavsan. Of dinsdag tegen Den Bosch Meijer opnieuw voor deze tactiek zal gaan kiezen is nog onzeker maar dat gaat blijken dinsdag om 16:30 als er afgetrapt gaat worden in het Goffertstadion.

Aanhaken of afhaken

Voor NEC staan er belangrijke weken te wachten om aansluiting met de top vijf te behouden moet er dinsdag gewonnen worden van hekkensluiter Den Bosch. Het gat met nummers vier en vijf NAC en Go Ahead Eagles bedraagt zes punten. Wel hebben NEC en NAC nog een wedstrijd in te halen. Op nummer drie Almere City is een achterstand van negen punten. In Nijmegen moeten ze niet alleen naar boven kijken want Roda JC en Volendam hijgen in de Nijmeegse nek. De nummers zeven en acht in de Keuken Kampioen Divisie staan drie punten achter op de Nijmegenaren. Een overwinning dinsdag is van groot belang voor de mannen van Rogier Meijer.

Eindelijk weer een overwinning

De tegenstander Den Bosch is terug te vinden op de allerlaatste plek in de Keuken Kampioen Divisie. Met zestien punten na 25 wedstrijden ziet het er somber uit voor Den Bosch. Het puntverschil met nummer negentien Dordrecht is slechts twee punten maar met de nummer achttien wordt het gat al groter, zeven punten achterstand op Jong AZ. Vrijdag wist de ploeg van Jack de Gier eindelijk na 157 dagen weer eens een wedstrijd te winnen in de competitie. Op 22 september dateerde de laatste overwinning, toen werd er met 2-0 gewonnen van MVV. Vrijdag wonnen de Bosschenaren met 3-0 van Jong Utrecht.  

In december eindigde het duel tussen Den Bosch en NEC in 2-2. Door twee geweldige vrije trappen van Jordy Bruijn, een goal van Ringo Meerveld en misschien wel het eigen doelpunt van het seizoen van Kevin Bukusu. De wedstrijden tussen NEC en Den Bosch zijn meestal geen makkelijke wedstrijden voor de Nijmegenaren we kunnen dinsdag wellicht een leuke wedstrijd verwachten.

De wedstrijd is dinsdag vanaf 16:30 live te beluisteren op RN7.

Artikel geschreven door Noah Peelen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}