NEC worstelt zich via Okita langs MVV

NEC worstelt zich via Okita langs MVV

NIJMEGEN – NEC heeft zich met de nodige pijn en moeite langs MVV Maastricht gevochten. Het spel was in het Goffertstadion lang niet altijd prettig om naar te kijken, maar een doelpunt van Jonathan Okita leverde NEC de derde achtereenvolgende overwinning op: 2-0.

Het trainerstrio Gesthuizen-Bogers-Meijers had geen reden om wijzigingen aan te brengen en dus startte voor de derde wedstrijd op rij dezelfde elf. Waar NEC twee keer achter elkaar gewonnen heeft, wachtte MVV al zeven wedstrijden op een driepunter. 

Tekst gaat verder onder de video:

Binnen drie minuten was er het eerste gevaar van NEC. Ole Romeny trok naar binnen en mikte voor de verre hoek, maar zag zijn bal net langs de verkeerde kant van de paal glijden. Na een kwartier had Zian Flemming de 1-0 op de schoen. Romeny stuurde Bas Kuipers de diepte in en zijn voorzet was net iets te hoog voor Flemming, waardoor de omgetoverde spits de bal net over de goal van keeper Nigel Bertrams volleerde.

Dominante eerste helft

NEC was de eerste helft dominant, maar zette die dominantie niet om in een goal. Een poeier van Tom van de Looi werd net over de lat getikt door Bertrams en ook Flemming liet een vrije schietkans op de penaltystip onbenut. Bertrams moest zich opnieuw strekken om een kopbal van Kvida uit de bovenhoek te tikken. De laatste tien minuten van de eerste helft liet NEC het wat afweten. Hoewel MVV nog steeds geen vuist kon maken, was het aanvalsspel van NEC te inspiratieloos.

Na de pauze was het al helemaal armetierig aan Nijmeegse zijde. Na een dik uur probeerde Francois Gesthuizen wat leven in de brouwerij te brengen met een aanvallende wissel, waarin Anthony Musaba werd gebracht voor Mart Dijkstra, die tot dan toe de beste man was bij NEC. Even daarna leek Thijmen Goppel MVV op voorsprong te schieten, maar dit werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Toch was dit een serieuze waarschuwing van MVV, dat na rust de beste kans had gekregen via Joeri Schroijen. Mattijs Branderhorst lag echter goed in de weg.

In de laatste twintig minuten zette MVV een Maastrichtse muur op, waar door NEC heel moeilijk doorheen gevoetbald werd. Het was dan ook een frommelgoal waarmee NEC tien minuten voor tijd dan eindelijk op voorsprong kwam. Door slecht uitverdedigen bij MVV kwam de bal voor de voeten van Jonathan Okita, die Bertrams omspeelde en de bal in de verre hoek schoof. Hij was in de blessuretijd opnieuw belangrijk door de score te verdubbelen en de winst veilig te stellen. Via Etien Velikonja werd het daarna nog bijna 3-0 ook.

Met de 2-0 overwinning stijgt NEC opnieuw twee plekjes op de ranglijst. Het staat nu zesde in de Keuken Kampioen Divisie. Volgende week krijgt NEC met Excelsior voor de KNVB Beker en koploper SC Cambuur twee lastige uitwedstrijden.

Scoreverloop

78' Jonathan Okita (fout verdediging) 1-0
90+1' Jonathan Okita 2-0

Gele kaarten: Mares, Schroijen (MVV).

Scheidsrechter: Clay Ruperti

Opstelling NEC: Mattijs Branderhorst; Bart van Rooij, Rens van Eijden, Josef Kvida, Bas Kuipers; Tom van de Looi, Jellert van Landschoot, Mart Dijkstra (63' Anthony Musaba); Jonathan Okita, Zian Flemming, Ole Romeny (78' Etien Velikonja). 

Opstelling MVV: Nigel Bertrams; Marnick Vermijl, Luc Mares, Thibaut van Acker, Raoul Last; Jerome Deom, Joshua Holtby (72' Shermaine Martina), Koen Kostons; Thijmen Goppel (76' Serhat Kot), Anthony van den Hurk, Joeri Schroijen.

In samenwerking met onze mediapartner ForzaNEC.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}