NEC'er Bas Kuipers leest voor op basisschool de Wingerd

NEC'er Bas Kuipers leest voor op basisschool de Wingerd

NIJMEGEN – NEC-speler Bas Kuipers mocht dinsdagmiddag de aftrap verrichten van het project 'Scoor een boek' op basisschool de Wingerd in Nijmegen. Dit project duurt acht weken en is een samenwerking van Nijmeegse basisscholen, Bibliotheek Gelderland-Zuid en NEC.

Vanaf groep 5 en 6 lezen kinderen steeds minder, zo blijkt uit onderzoek. Daarom willen de samenwerkende partijen er met dit project voor zorgen dat kinderen weer gaan lezen. Het doel van het project is dat kinderen acht weken lang boeken gaan lezen, daarmee kunnen zij zogenaamde 'doelpunten' scoren. in de tussentijd wisselen de kinderen van boek zodat zij ook andere boeken lezen.

Tekst gaat verder onder de video.

Leuk dat sporthelden uit je stad je motiveren

Berry Bakker, directeur van basisschool de Wingerd, vertelt dat dit project is bedacht om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling. "Het is belangrijk dat kinderen blijven lezen, die motivatie daalt steeds meer in Nederland. Daarom is dit project in het leven geroepen en hoe leuk is het nou dat de sporthelden van je eigen stad je motiveren om te lezen."

"Weg achter de iPad"

Voetballer Bas Kuipers leest veel en vindt het belangrijk dat kinderen lezen: "Het is belangrijk dat kinderen veel gaan lezen. Tegenwoordig zitten zij liever achter de iPad en dat vermindert toch het lezen. Ik vind het zelf ook fijn om een boek te lezen. Ik lees graag non-fictie boeken."

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}