NEC'er Brahim Darri onderweg naar FC Den Bosch

NEC'er Brahim Darri onderweg naar FC Den Bosch

NEC’er Brahim Darri wordt waarschijnlijk maandag gepresenteerd als nieuwe aanwinst van FC Den Bosch. Het vertrek van de aanvaller hing al enige tijd in de lucht, nadat hij samen met Anass Achahbar uit de selectie werd gezet. FC Den Bosch is momenteel de onverwachte koploper van de Keuken Kampioen Divisie.

Debuut tegen Cambuur

Darri werd in augustus van het vorige jaar gepresenteerd als nieuwe vleugelspeler van NEC. Hij werd transfervrij overgenomen en tekende in Nijmegen voor twee seizoenen. Op 17 augustus maakte hij tijdens de eerste speelronde zijn debuut voor NEC in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. Op 21 september maakte hij zijn eerste goal voor de club in de met 2-3 gewonnen uitwedstrijd tegen Helmond Sport.

Begon slecht

Na verloop van tijd verdween Darri uit de basiself van NEC, maar de aanvaller wist zijn basisplek terug te veroveren. Tijdens het trainingskamp dat NEC onlangs in het Spaanse Estepona afwerkte, bleek de speler nog kritisch over zijn eigen verrichtingen in dienst van NEC. "Ik begon matig, bijna slecht. Toen speelde ik een tijdje niet en daarna ging het wel weer goed. Ik ben niet tevreden over de hele seizoenshelft, maar het goede gevoel op het einde moet ik vasthouden."

Eerder zou ook Sven Braken de overstap maken naar de Bosschenaren. De spits stond enige tijd in de aandacht van de koploper van de Eerste Divisie, maar die transfer ketste. Braken maakt nu het seizoen af bij FC Emmen, dat dit jaar voor het eerst in het bestaan van de club uitkomt in de Eredivisie. Den Bosch koos voor Herales Almelo-spits Vincent Vermeij, die nu waarschijnlijk weer herenigd wordt met Darri.

Tijdens het trainingskamp van NEC deed verslaggever Joram Janssen onderstaand vraaggesprek met Darri.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}