“Niet doen, geen woningen in Lentse plas”

“Niet doen, geen woningen in Lentse plas”

LENT – De PvdA neemt de mening over van bewoners van woningen aan de Lentse Plas, als het gaat om de aanleg van extra woningen. Dat zei Charlotte Brand, raadslid voor de Partij van de Arbeid, donderdagmiddag in het RN7-radioprogramma On Demandt.

“Het bestemmingsplan is in 2009 vastgesteld met 45 drijvende woningen in de Lentse Plas en 45 in de Oosterhoutse Plas. De PvdA was toen al kritisch op de plannen, maar heroverweging is nu zeker op zijn plaats. Er is een nieuwe situatie ontstaan, deze unieke hotspot moet blijven zoals ie nu is. Woningen dringen de recreatie en natuur terug," aldus Brand.

Opmerkelijk

Brand roept de oppositie op om de handen ineen te slaan en af te zien van alle drijvende woningen. Ook doet zij een dringend appel op het college om serieus naar het plan te kijken en te heroverwegen. Opmerkelijk, aangezien de PvdA in 2009 nog deel uitmaakte van het college, en dus achter het toenmalige bestemmingsplan stond.

Met het PvdA-standpunt nu, gaat zij verder dan de bewoners van Lent en omgeving, die middels een petitie met ruim 2100 ondertekenaars, pleiten tegen de aanleg van meer dan twintig watervilla's. Het college van B&W gaat nog uit van 27 watervilla's. De bewoners vrezen voor de verkeersveiligheid en minder recreatiegelegenheid.

Besluit maart 2019

Tot 14 november kunnen bewoners van het gebied bezwaar maken tegen de procedure omgevingsvergunning en dus aangeven waarom zij het geen goed plan vinden. Het uiteindelijke besluit zal in maart 2019 worden genomen. De gemeenteraad kan in dit proces nog de nieuwe zienswijze ter sprake stellen.

 

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}