Nieuw duurzaamheidsmuseum Orbis Experience zoekt locatie in Nijmegen

Nieuw duurzaamheidsmuseum Orbis Experience zoekt locatie in Nijmegen

NIJMEGEN – Orbis Experience is op zoek naar een geschikte locatie in Nijmegen. Deze zogenoemde 'experience' gaat volgens gemeente Nijmegen 'over de aarde, over ons, over onze toekomst' en kan een nieuwe publiekstrekker worden.

In een intentieovereenkomst is afgesproken om samen een locatieonderzoek te doen. Dit onderzoek is naar verwachting in het najaar klaar. Als er een geschikte plek is gevonden volgt nog een haalbaarheidsonderzoek. Daarin wordt duidelijk of Orbis Experience zich ook echt in Nijmegen zal vestigen.

‘Next level’ museum

Orbis Experience moet een ‘next level’ museum worden over onze aarde en hoe wij hier als mensen mee omgaan. Het wil groeien naar 250.000 bezoekers per jaar, die een ontdekkingsreis kunnen beleven via bewegingssensoren, hologrammen, augmented en virtual reality en het innovatie gebruik van geuren, kleuren en geluiden. De Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties staan hierin centraal.

Publiekstrekker

De gemeente werkt actief mee aan de zoektocht naar een goede locatie in de stad omdat Orbis Experience een publiekstrekker kan zijn die goed past bij de duurzame stad die Nijmegen is.

Het gezamenlijke locatieonderzoek gaat uit van een oppervlakte van 7.500 m2 (nieuwbouw of bestaande bouw) op een goed bereikbare zichtlocatie. Het gebouw moet een voorbeeld zijn als het gaat om bouwen vanuit circulaire principes en ook een iconische uitstraling krijgen. Voor de ontwikkeling van het concept en gebouw wordt samengewerkt met Thomas Rau, architect en visionair op het gebied van duurzaamheid en circulair ontwikkelen, en ontwerpbureau Tinker Imagineers uit Utrecht.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}