Nieuw wegdek Waalbrug vanaf 17 augustus in gebruik

Nieuw wegdek Waalbrug vanaf 17 augustus in gebruik

NIJMEGEN – Vanaf maandag 17 augustus rijdt het verkeer op de Nijmeegse Waalbrug over nieuw wegdek. In het weekend daarvoor is de brug gesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. Dan wordt het wegdek klaar gemaakt voor verkeer, door belijning aan te brengen. Ook het fietspad aan de oostzijde van de brug is dat weekend afgesloten.

Tot einde 2020

Gemotoriseerd verkeer wordt vanaf vrijdagavond 14 augustus 21.00u tot maandagochtend 17 augustus omgeleid over De Oversteek. Vanaf maandag is het nieuwe wegdek geopend: twee rijstroken de stad uit, één rijstrook erin. Deze situatie blijft zo totdat andere werkzaamheden aan de brug zijn afgerond; vermoedelijk pas aan het einde van het jaar. Zware voertuigen zoals landbouwwerktuigen en vrachtwagens mogen sowieso pas de brug op nadat de steigers verwijderd kunnen worden. Ook dit gaat de rest van het jaar duren.

Fietspaden

Vanaf 17 augustus start de gemeente Nijmegen met het klaarmaken van het fietspad aan de oostzijde voor fietsverkeer in twee richtingen, maar dit zal niet de definitieve situatie zijn. Uiteindelijk kunnen fietsers ook het westelijke fietspad in twee richtingen kunnen gebruiken.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}