Nieuwe appartementen op Plein 1944 weer stap dichterbij

Nieuwe appartementen op Plein 1944 weer stap dichterbij

NIJMEGEN – Er zit vooruitgang in de ontwikkeling van een appartementencomplex op de plek van het voormalig Intersportpand op Plein 1944 in Nijmegen. De hoek van het plein is voor veel Nijmegenaren al tijden een doorn in het oog, omdat het gebouw in 2019 gesloopt is, maar er sindsdien een lege plek achterbleef.

Op de hoek moet een gebouw van tien verdiepingen komen met 136 woningen voor studenten en starters. Op de begane grond komt een supermarkt. Eerder was er sprake van dat er ook zorgappartementen in het gebouw zouden komen, maar dat plan bleek in april vorig jaar niet door te gaan.

Zorginstanties die bij het project betrokken waren, vonden dat de ontwikkeling te lang op zich liet wachten. Destijds sprak wethouder Noël Vergunst de wens uit dat ontwikkelaar Dornick B.V. met een nieuw plan zou komen waarvoor ze een vergunning konden aanvragen, dat is nu gebeurd.

De Nijmeegse gemeenteraad moet nog instemmen met de plannen die er nu liggen. Dat gebeurt binnenkort. Vervolgens kan begonnen worden met de bouw. Het is nog niet bekend wanneer die bouw precies start of wanneer de appartement opgeleverd worden.

Via onze mediapartner Omroep Gelderland, geschreven door Eva van den Berg.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}