Nieuwe impuls samenwerking rond 6 woongebouwen OBG Galgenveld

Nieuwe impuls samenwerking rond 6 woongebouwen OBG Galgenveld

NIJMEGEN – De samenwerking tussen woningcorporatie Woonwaarts, OBG (Oud Burgeren Gasthuis) en BVOB (Stichting tot Beheer van het Vermogen der Oud Burgeren) bestaat al ruim 20 jaar, maar is volgens de betreffende partijen toe aan een nieuwe impuls.

Daarvoor geeft wethouder Grete Visser van Nijmegen dinsdag het startsein. De drie partijen OBG, BVOB en Woonwaarts ondertekenen dan - coronaproof - een intentieovereenkomst.

Scheiden wonen en zorg

Het huidige complex van 6 woongebouwen rond de Professor Cornelissenstraat in de wijk Galgenveld was ooit een van de eerste in Nederland waarin het scheiden van wonen en zorg doorgevoerd was. Uniek voor het gebied is, dat het zelfstandig wonen sterk aangevuld wordt met het creëren van ontmoetingsmogelijkheden en welzijnsactiviteiten.

Gezamenlijke nieuwe visie

De samenwerking wordt dan ook verder uitgebouwd om het gebied meer uitnodigend te maken en toegankelijker, onder begeleiding van KAW architecten. De gebouwen moeten de gezamenlijke nieuwe visie uitdragen en ondersteunen, zodat Nijmegenaren dit gebied een logische plek vinden om hun eigen activiteiten te organiseren.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}