Nieuwe locatie gezocht voor portretten slachtoffers bombardement

Nieuwe locatie gezocht voor portretten slachtoffers bombardement

NIJMEGEN – Wethouder Noël Vergunst (GroenLinks) gaat op zoek naar een nieuwe locatie voor de portretten van de slachtoffers van het bombardement, die de afgelopen weken op Plein 1944 hebben gestaan. Die moeten wijken voor de Stevensloop.

Het plein wordt vanwege de organisatie van evenementen ook niet geschikt geacht als permanente locatie voor de portretten.

Tekst gaat verder onder de video.

Inspirerend

D66 agendeerde het thema omdat het terugkijkt op een mooie herdenking van het bombardement. Fractievoorzitter Tobias van Elferen: 'Het is een prachtig initiatief, inspirerend en aandoenlijk. Het heeft bijgedragen aan een roerende, gezamenlijke herdenking en verdient een permanente plek, wellicht bij het monument van de schommel aan de Marikenstraat.' Die locatie ziet wethouder Noël Vergunst (GroenLinks) niet zitten. Volgens hem is het initiatief niet verenigbaar met die locatie. 'Maar we zijn wel van plan om de portretten een vaste plek te geven. Of dat binnen of buiten wordt, is nog niet duidelijk. Mogelijk komt er eerst een tijdelijke locatie. Maar dat dit initiatief leeft is een feit. Er komen nog steeds mensen met foto's aan voor ontbrekende portretten.'

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}