Nieuwe nachtburgemeester Nijmegen gekozen op 25 oktober

Nieuwe nachtburgemeester Nijmegen gekozen op 25 oktober

NIJMEGEN – Nijmegen krijgt volgende week een nieuwe nachtburgemeester. Kandidaten voor deze functie zijn Patrick aan de Kerk en Cees de Beer. Aanstaande 25 oktober wordt er in Cultuurcentrum Brebl onder andere gedebatteerd. Het aanwezige publiek heeft een belangrijke stem in de verkiezing.

De kandidaten zijn beiden druk bezig met campagnevoeren. Patrick aan de Kerk is zelf vaak in het nachtleven te vinden: "Ik ben DJ, partyorganisator en levensgenieter. Als nachtburgemeester zet ik mij graag in voor veilige en prettige omstandigheden in het nachtleven van Nijmegen". De andere kandidaat, Cees de Beer, wilt dat de nacht van iedereen is: "Voor mensen die in de nacht willen feesten maar ook voor mensen die in de nacht willen slapen. Ook kijk ik naar mensen die geen dak boven hun hoofd hebben."

Stemmers

De nachtburgemeester wordt gekozen door het publiek, een gezelschap aan nachtvertegenwoordigers, het bestuur van Stichting Nachtburgemeester Nijmegen en een afgevaardigde van het huidige nachtcollege. Hendrik-Jan Derksen, de huidige (waarnemend) nachtburgemeester, zal zijn ambtsketting overdragen aan zijn opvolger.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}