Nieuwe noodverordening Gelderland-Zuid sinds zondag 18.00 uur

Nieuwe noodverordening Gelderland-Zuid sinds zondag 18.00 uur

GELDERLAND-ZUID – De nieuwe noodverordening, die burgemeester en voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid Bruls heeft vastgesteld, is om 18.00 uur zondagavond ingegaan. In deze noodverordening zijn nieuwe maatregelen verwerkt. Zo mag de horeca vanaf 0.00 uur ’s nachts geen nieuwe bezoekers meer binnenlaten en dan gaat ook de muziek uit. Om uiterlijk 1.00 uur moeten de klanten dan de zaak uit zijn.

Afhaalrestaurants sluiten uiterlijk 2.00 uur (geen verkoop van alcohol na 1.00 uur) en er mogen geen gezelschappen van meer dan 50 personen zowel binnen als buiten zijn. Verder geldt er een meldplicht voor organisaties bij samenkomsten met meer dan 50 personen, behalve voor uitzonderingen. Bij bezoek thuis geldt maximaal 6 personen. Mogelijk volgen er begin van de week nog extra maatregelen, die later zullen ingaan. 

Foto: Wikipedia

De geactualiseerde Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid staat gepubliceerd op crisisglz.nl/noodverordening/

Basisregels

Hubert Bruls: 'De besmettingen lopen op. We moeten nu maatregelen nemen. We hebben het zelf in de hand om het virus af te remmen: als we ons allemaal aan de basisregels houden, zullen maatregelen uiteindelijk ook niet meer nodig zijn.'

Gelderland-Midden

De gemeenten Overbetuwe en Lingewaard vallen niet onder deze noodverordening, omdat zij deel uitmaken van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden.

Foto: Wikipedia

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}