Omwonenden willen snelheidsverlaging Nieuwe Ubbergseweg

Omwonenden willen snelheidsverlaging Nieuwe Ubbergseweg

NIJMEGEN – De Nieuwe Ubbergseweg in Nijmegen is te gevaarlijk, zeggen omwonenden. Met name overstekende fietsers en de bewoners van de twee woningen aan de Nieuwe Ubbergseweg, komen volgens de omwonenden regelmatig in de problemen.

Mijn Wijkplan

Bewoners van Nijmegen kunnen een idee of wens voor hun wijk laten horen via MijnWijkplan.nl. Zo kunnen bewoners aanspraak maken op subsidie voor ideeën van een wijk. De wijkregisseur bepaalt dan uiteindelijk of een wens of idee verder uitgewerkt kan worden. Omwonenden van de Nieuwe Ubbergseweg hebben zo’n wijkidee ingediend, met als doel de maximumsnelheid op de Nieuwe Ubbergseweg te verlagen. Maar de wijkregisseur heeft laten weten dat deze wens te complex is voor Mijnwijkplan. Dat komt omdat de website meer bedoeld is voor kleine projecten, zoals het plaatsen van een bankje. Daarom zijn de omwonenden uiteindelijk naar de gemeenteraad gestapt.

Tekst gaat verder onder de video.

Gemeenteraad

Frits Hendriks sprak woensdag namens de omwonenden in op de Nijmeegse politieke avond. Daar bleek dat de kwestie met name lastig was omdat de gemeente daar niet alleen iets aan kan doen, dat moet in overleg met de provincie. In het RN7-radioprogramma Studio de Streek blikte Hendriks terug: "De PvdA heeft gezegd: wij moeten het hier in Nijmegen over hebben. Wij moeten hier een standpunt over vormen. En de VVD heeft tegen ons gezegd, zowel in de raadszaal als op de gang: wij gaan samen met jullie naar de provincie (...) en wij gaan daar naar de ambtenaren toe om het samen met jullie te bespreken. Beide werelden komen helemaal bij elkaar, dus wij zijn superblij."

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}