Nieuwe wethouder Druten: ”Ik ben blij dat ik langs deze weg iets kan betekenen voor kwetsbare inwoners.”

Nieuwe wethouder Druten: ”Ik ben blij dat ik langs deze weg iets kan betekenen voor kwetsbare inwoners.”

Sinds 13 november heeft Druten een nieuwe wethouder Sociaal Domein, Onderwijs, Sport en Cultuur genaamd Gérard de Wildt. Maar wie is deze nieuwe wethouder nou eigenlijk? In een DRUTEN – column op druten.nl stelt Gérard zich voor.

Gérard is geboren in Wijchen maar ondanks dat is hij het langste deel van zijn leven een echte Horssenaar. Als klein kind was Gérard vaak terug te vinden om het voetbalveld van AWC. Hij wist hier zelfs vaste rechtsback van het eerste team te worden. Tien seizoenen lang bestreed hij de flanken voor het eerste van AWC. De Wildt stond bekend om zijn slidings. “Mijn passie is nu wielrennen, actief en als volger.” Gérard is samen met zijn vrouw Hennie nu trotste ouder van 3 kinderen: Hun oudste zoon Sjoerd is 30 jaar, de dochter Bregje is 28 jaar en hun jongste zoon Rick is 26 jaar.

Gérard was 32 jaar lang te vinden voor de klas. Hij gaf les op de HAS in Den Bosch aan de opleiding voedingsmiddelentechnologie. “Bestuurlijke ervaring kreeg ik bij de kinderspeelzaal, de kindervakantieweek en de parochies H,Antonius abt en H.Franciscus en H.Clara.” Na zijn voetbalcarriere werd Gérard jeugleider en trainer bij de gefuseerde club AAC/Olympia uit Horssen. In 2002 kwam de Wildt namens Dorpslijst Horssen in de Drutense gemeenteraad. In 2006 tijdens de verkiezingen werd de tweede zetel van de Dorpslijst verloren. Hierdoor werd Gérard burgerlid. In 2014 maakte hij een comeback als fractievoorzitters van de Horssense Dorpslijst. “Ik ben nog maar kort wethouder maar ik moet zeggen, ik kom in een warm bad en een gespreid bedje. Ik heb er enorm zin in”.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}