Nijmeegs dispuut krijgt standje om 'ludieke' ontgroeningsopdrachten

Nijmeegs dispuut krijgt standje om 'ludieke' ontgroeningsopdrachten

NIJMEGEN – Leden van het Nijmeegse dispuut Reinaert ontvingen tijdens hun ontgroening in het Zeeuwse Hulst verschillende instructies voor zogenaamde ‘ludieke’ opdrachten. Dat meldt dagblad De Gelderlander zaterdag.

Het ging bijvoorbeeld om het filmen van een meisjeskleedkamer en een verkleden van een fiets als Stint. De krant beschikt over een brief afkomstig van het dispuut.

Reactie

Leden van het dispuut meenden echter dat de instructies niet serieus bedoeld waren. Omdat het bang is voor de gevolgen van de publicatie, besloot het dispuut anoniem op het verhaal van de krant te reageren. Volgens hen ging het om pure satire, veel opdrachten zouden niet werkelijk uitgevoerd zijn.

Opdrachten

De opdrachten waren in de stijl van het middeleeuwse verhaal ‘Van den Vos Reynaerde’ geschreven. Er stond onder anderen in dat 'beelden uit de meisjeskleedkamer bij het zwembad natuurlijk niet mogen ontbreken', dat 'in de kroeg de lelijkste hoer gezocht moet worden om daarbij een lapdance uit te voeren', en dat 'bij het verkleden van uw fiets als Stint, schoolspullen en ketchup natuurlijk niet mogen ontbreken'.

De Radboud Universiteit meldt in een reactie aan de krant dat deze opdrachten niet binnen de waarden van de universiteit passen en is vrijdag met het dispuut in gesprek gegaan.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}