Nijmeegs Sportfestival voor 'kwetsbare mensen'

Nijmeegs Sportfestival voor 'kwetsbare mensen'

NIJMEGEN – Mensen uit verschillende zorg- en welzijnsinstellingen uit het hele land komen op vrijdag 28 juni in Nijmegen bij elkaar om gezamenlijk te sporten. Het Life Goals Festival vindt van 12.00 tot 17.00 uur plaats op sportpark Mariënbosch aan de Nijmeegsebaan.

De deelnemers, van 16 jaar en ouder, kunnen kennismaken met voetbal, boksen, bootcamp, volleybal, frisbee, handbal en yoga. Initiatiefnemer Rik Jansen van Life Goals Nijmegen vindt dat weinig middelen zo effectief zijn als sport om mensen bij elkaar te brengen.

Betere gezondheid, structuur en plezier

“Het draagt bij aan een betere gezondheid, geeft structuur en plezier. Daarom is het jammer dat juist kwetsbare mensen niet altijd de kans krijgen om te sporten,” zo stelt Rik Jansen. Hij is blij dat initiatieven zoals het Life Goals Festival mensen in beweging brengt en met elkaar in contact.

“Bewegen draagt bij aan het herstel van onze cliënten,” zegt Margot Guitjens, die binnen de RIBW Nijmegen & Rivierenland de activiteiten coördineert op het gebied van een gezonde leefstijl. Ze wijst er op dat de cliënten door het sporten letterlijk en figuurlijk beter in hun vel zitten.   

Laagdrempelig

De drempel om te sporten bij een gewone vereniging is volgens Margot Guitjens voor mensen met een psychiatrische aandoening vaak te hoog. “Dit initiatief geeft mensen de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met één of meerdere sporten,” zegt Guitjens.

Life Goals Nijmegen is een samenwerking tussen SV Orion, RIBW Nijmegen & Rivierenland, Stichting Life Goals en zorg- en welzijnsorganisaties. Aanmelden kan tot 21 juni via https://lifegoalsfestivalnijmegen.eventbrite.nl.   

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}