Nijmeegse Anne brengt mensen bij elkaar via postkaarten

Nijmeegse Anne brengt mensen bij elkaar via postkaarten

NIJMEGEN – Hoewel de coronamaatregelen vanaf deze maandag wat versoepelen, is het nog steeds erg moeilijk om elkaar te ontmoeten. Een postkaart is een alternatief om te laten weten dat je aan iemand denkt of een hart onder de riem wilt steken, bijvoorbeeld bewoners van een verzorgingshuis of iemand die veel alleen is door de maatregelingen.

De Nijmeegse Anne Fokker en twee vrienden hebben een website ontwikkeld waar verzenders en ontvangers van kaarten aan elkaar gekoppeld worden. Verzenders van kaarten laten op de website Voor Jou Van Mij hun mailadres achter en geven door hoeveel kaarten ze willen versturen. Personen die iemand kennen die een kaart verdienen, laten op een ander deel van de website de gegevens van die persoon achter. Daarbij motiveren ze ook waarom deze persoon een kaartje verdiend.

Privacy

Fokker zorgt voor de matching tussen deze twee partijen en houdt daarbij rekening met de privacywet. Op dit moment zijn er al bijna duizend kaarten verstuurd. De reacties zijn zeer positief. 

Benieuwd naar de reacties die Anne Fokker ontvangt? Beluister dan het fragment hieronder:

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}