Nijmeegse Experts gezocht voor nieuwe adviescommissie 'Groei'

Nijmeegse Experts gezocht voor nieuwe adviescommissie 'Groei'

NIJMEGEN – De gemeente Nijmegen zoekt kunst- en cultuurexperts om mee te denken en te adviseren over culturele subsidies. Hiervoor wordt een nieuwe adviescommissie opgericht: Groei. De commissie komt voort uit het nieuwe gemeentebeleid in de cultuurvisie Groei. Hierin staat de koers van het cultuurbeleid vanaf 2020 beschreven.

Kunst en cultuur voor en door iedereen

Belangrijkste uitgangspunten van het Nijmeegse cultuurbeleid zijn dat kunst en cultuur voor en door iedereen is, er ruimte moet zijn voor innovatie en creativiteit en dat cultuur de aantrekkingskracht van Nijmegen versterkt.

Op dinsdag 10 december is door het college van burgemeester en wethouders het reglement voor de nieuwe adviescommissie vastgesteld. De externe adviescommissie Groei gaat het college adviseren over de verschillende subsidieregelingen voor de periode 2021-2024. Nijmegen zegt onder andere sterk te willen inzetten op de artistieke kwaliteit.

Werving

De werving voor een voorzitter en leden van de commissie start in januari. De gemeente zoekt naar onafhankelijke leden met expertise in de verschillende disciplines van kunst en cultuur. In april gaat de commissie aan de slag.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}