Nijmeegse filmmaker scoort prijzen met natuurdocumentaire over de mens

Nijmeegse filmmaker scoort prijzen met natuurdocumentaire over de mens

NIJMEGEN – De korte film ‘The Human’ van de Nijmeegse filmmaker Harko Wubs heeft opnieuw een prijs gewonnen op een filmfestival. Dit keer in de in de 'wild side' categorie van het Fish and Wildlife Filmfestival in Idaho, Verenigde Staten. Eerder viel de film ook al in Rusland en Spanje in de prijzen. Momenteel reist de film langs vele filmfestivals over de hele wereld.

Het oogt als een natuurdocumentaire in de stijl van David Attenborough. Maar in deze film volgen we niet de jacht naar eten van een of ander wild dier maar van, de mens.

Jacht

In een ‘nep-documentaire’ van tien minuten wordt een vrouw geobserveerd tijdens haar ‘jacht’ naar vlees in supermarkt. De mens wordt hierin op dezelfde manier bekeken als andere diersoorten normaal gesproken worden bekeken in natuurdocumentaires.

Kijk hier naar een trailer van de film, tekst gaat daarna verder:

De maker behandelt zo op een komische manier een urgent en actueel thema rondom de vraag hoe de mens zich tot de natuur en tot ons eten verhoudt. Volgens Harko Wubs toont het hoe verstoord onze relatie met de natuur is.

Op 15 oktober is de film te zien in filmhuis LUX tijdens het regionale filmprogramma ‘Gelders Doek.’

Artikel via mediapartner Omroep Gelderland

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}