Nijmeegse ondernemers schrijven kinderverhalen over coronatijd

Nijmeegse ondernemers schrijven kinderverhalen over coronatijd

NIJMEGEN – Elma Vriezekolk verzamelt samen met vier andere vrouwelijke ondernemers van het MELK-collectief verhalen over het leven in coronatijd. Ze willen dertig verhalen voor kinderen gaan vastleggen, zodat die verhalen niet vergeten worden als de maatschappij weer normaal functioneert. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Gelderland.

Het doel is dat de kinderen zich kunnen herkennen in dagelijkse situaties die zij tijdens de coronatijd hebben meegemaakt, zoals bijvoorbeeld het krijgen van thuisonderwijs. Daarnaast zijn er ook grappige herkenbare anekdotes die vastgelegd worden. De verhalenvertellers putten nu vooral uit eigen ervaringen, en zijn nog op zoek naar nieuwe verhalen.

Luisterverhalen

Het MELK-collectief schrijft de verhalen uit en publiceert ze op hun eigen website. De verhalen worden op een later moment ook ingesproken, zodat laaggeletterden of mensen die niet goed kunnen voorlezen ze ook met hun kinderen kunnen delen. De luisterverhalen zullen dan ook via de website te horen zijn.

De website komt begin juli live met de eerste zes verhalen. In september wil het collectief alle dertig verhalen op de website publiceren.

Meer weten over de anderhalvemeterverhalen? Beluister dan het fragment hieronder:

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}