Nijmeegse oud-profs geëerd in oud tenue

Nijmeegse oud-profs geëerd in oud tenue

NIJMEGEN – Pedro Koolman en Purcy (Puck) Eliazer zijn dinsdagochtend in hun oude tenues op de foto gezet bij SV Orion. De Nijmegenaren speelden eind jaren ’50 betaald voetbal,  Koolman voor NEC en Eliazer voor Fortuna ’54. Momenteel zijn de oud-voetballers actief bij SV Orion.

Op de foto droegen de voetballers hun oude tenues uit de jaren ’50.  Eliazer: “hij was sinds die tijd ook niet meer gewassen, dus mijn dochter heeft hem gisteren maar even in de was gedaan.” Ook Koolman had het shirt al een tijd niet aangehad. “Hij past nog, maar dat had ik ook wel verwacht hoor.”

Tekst gaat verder onder video.

Tijs Tummers, voorzitter van SV Orion, heeft de beide heren gevraagd om op de foto te gaan. “We wisten dat ze de oude shirts nog hadden. Dus voor hun 85ste verjaardag vonden we het een leuk idee om ze zo op de foto te zetten.”  De foto’s werden gemaakt door Nijmeegse Iris Immink.

Vitesse

Koolman kan van zijn tijd bij NEC nog vooral de rivaliteit met Vitesse herinneren. “We hadden één vijand, de Arnhemmers. En daar mochten we niet van verliezen. Dus wij wilden altijd winnen van Vitesse."

Real Madrid

Ook Eliazer weet de tijd met Fortuna ’54 nog al te goed. Hij mocht in 1957 met die club spelen tegen Real Madrid in Bernabéu. “Fortuna was heel sterk, die Spanjaarden klapten gewoon voor ons. Uiteindelijk hebben we alsnog verloren.”

Actief bij Orion

Beide heren zijn nog steeds actief in de voetbalwereld. Koolman traint nog enkele jeugdspelers bij SV Orion. Eliazer heeft dit jaren gedaan en is nu lid van de strafcommissie van dezelfde club.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}