Nijmeegse sporters roeien tegen kanker

Nijmeegse sporters roeien tegen kanker

NIJMEGEN – MyHealthClub Nijmegen roeit voor het goede doel. De club doet voor het tweede jaar mee aan de indoor-roeicompetitie van 30 Nederlandse en Belgische sportscholen, waarbij de club die aan het einde van 3 weken het meeste geroeid heeft, de winnaar is.

MyHealthClub Nijmegen wist na vijf dagen al een grote voorsprong op de andere deelnemende teams te hebben.

Tekst gaat verder onder de video.

Spelregels

De competitie werkt als volgt: Ieder team mag twee roeiapparaten beschikbaar stellen. Deelnemers mogen iedere dag maximaal tien kilometer per persoon roeien. De totale wekelijkse limiet is tachtig uur per apparaat. Des te meer deelnemers een club heeft, des te beter het kan presteren binnen deze tachtig uur. De Nijmeegse sportschool heeft op dit moment meer dan honderd deelnemers. Op het moment van schrijven, vijf dagen na de start, staat de club op ongeveer 750.000 meter. De tussenstand van de verschillende clubs wordt constant online geüpdatet.

Goede doel

Het gaat de Nijmeegse sportschool niet alleen om de winst en de eer, alle opbrengsten gaan naar het Oncologiefonds van de Radboud Universiteit, een fonds dat streeft naar het bestrijden van kanker. Vorig jaar doneerde de club alle opbrengsten aan het Rode Kruis, in verband met 3FM's Glazen Huis.

Populariteit

Er is geen trainingsschema, bezoekers kunnen spontaan besluiten om een steentje bij te dragen aan de competitie. Manager Marc Kroes vertelt enthousiast dat mensen soms staan te wachten totdat er een plekje vrij is. Ook zijn er enthousiaste kandidaten als Lisette de Heide, die dagelijks terug komen om de maximale kilometers uit de dag te halen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}