Nijmeegse sporters winnen Groot Nederlands Studenten Kampioenschap

Nijmeegse sporters winnen Groot Nederlands Studenten Kampioenschap

NIJMEGEN – De zestigste editie van het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) is dit jaar gewonnen door de Nijmeegse sporters van onze universiteit en hogeschool. Nederlandse studenten streden het afgelopen weekend in Wageningen tegen elkaar.

Het GNSK is een jaarlijks terugkerend sportevenement, waar studenten van universiteiten en hogescholen uit heel Nederland hun stad vertegenwoordigen. Dit jaarlijks terugkerend evenement kent zestien verschillende sporten, 1400 deelnemers op vier locaties door heel Wageningen en omstreken.

Wageningen en Groningen

De Nijmeegse delegatie mag zich, met een totaal van 4526 punten, de beste studentensportstad van Nederland noemen. Ze waren de besten in turnen, boksen, badminton, handbal, volleybal, wielrennen en triathlon. Ook in de andere sporten eindigde Nijmegen verschillende keren in de top drie. In de einduitslag kwamen Wageningen en Groningen op plek twee en drie.

#TeamNijmegen

Denise Hall, chef de mission van Team Nijmegen en bestuurslid bij de Nijmeegse Studenten Sport Raad (NSSR) spreekt vol enthousiasme over de Nijmeegse studentensporters: “We hebben wederom het GNSK weten te winnen en dat zegt heel veel over de kwaliteit van onze sporters. We mogen ons met recht nog een jaar lang de beste studentensportstad van Nederland noemen! Ik spreek namens het hele bestuur als ik zeg dat we ontzettend trots zijn op #TeamNijmegen!”

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}