Nijmeegse tandarts gaat op huisbezoek

Nijmeegse tandarts gaat op huisbezoek

NIJMEGEN – Tandartsen Weeshuis gaat binnenkort op huisbezoek. De tandartsen van de praktijk in de Nijmeegse benedenstad behandelen veel oudere patiënten en mensen die slecht ter been zijn. De tandartsen merken dat deze patiënten minder vaak naar de tandarts gaan en speciaal voor die mensen start de praktijk daarom met dit initiatief.

"Wat we precies gaan doen is nog niet helemaal duidelijk", vertelt Jeanne Baggen. "We willen een pilot opzetten om oudere mensen die tandheelkundige zorg nodig hebben thuis te helpen."

Tekst gaat verder onder de video

Preventief

De zorg in de wijk zal vooral een preventieve functie hebben. "We denken er vooral aan om het schoonhouden en de zelfredzaamheid van de mensen te verbeteren. We willen ook kijken of we samen met de zzg preventief kunnen werken om ontstekingen en pijn in de mond te voorkomen", aldus Baggen. 

Baggen sluit niet uit dat ook het trekken van een tand thuis kan gebeuren. "Gewoon een tand trekken bij een ouder iemand dat zou ik ook wel doen denk ik."

Op de fiets 

Volgens tandarts Baggen valt de apparatuur die ze mee moet nemen op huisbezoek ook heel erg mee. "Er zijn mobiele kits voor tandartsen en die passen zelfs op de fiets. En dan gaan we op de fiets naar de patiënt hier in de Benedenstad en in het centrum." 

Oktober

Patiënten die geïnteresseerd zijn in de thuisdienst van de tandarts moeten nog wel even wachten. Baggen: "In oktober willen we gaan starten met de pilot. We gaan eerst kijken hoeveel animo er is."

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}