Nijmeegse vrije sectorwoning duurst van Gelderland

Nijmeegse vrije sectorwoning duurst van Gelderland

NIJMEGEN – Nijmegen duwt de huurprijs van een gemiddelde vrije sectorwoning in Gelderland fors omhoog. De stad kent namelijk een van de hoogste huurprijzen van de provincie. Dat blijkt uit een onderzoek van Pararius, een online platform voor woningzoekenden.

Stijging van 3,4 procent

Nieuwe huurders betaalden in de tweede helft van 2019 gemiddeld 12,93 euro per vierkante meter per maand. Dat is een stijging van 3,4 procent ten opzichte van het tweede half jaar van 2018. Toen betaalden nieuwe huurders gemiddeld 12,51 euro per vierkante meter per maand.

De tekst gaat verder onder de video

Appartementen nog duurder 

Appartementen zijn in Nijmegen nog een stukje duurder: gemiddeld betaalden nieuwe huurders in het tweede half jaar van 2019 13,93 euro per vierkante meter per maand. Een eengezinswoning was daarentegen relatief goedkoop: gemiddeld betaalden nieuwe huurders hiervoor euro 10,08 per vierkante meter per maand.

Studentenstad 

Dat de prijzen in Nijmegen hoger liggen, is goed te verklaren. Nijmegen is de studentenstad van de regio en inwoners tussen de 18 en 29 jaar zijn er sterk vertegenwoordigd. De grote vraag naar woningen in het lagere- en middensegment levert de stad een tekort op van 5.600 woningen. Daarmee is Nijmegen, na Amsterdam en Utrecht, de derde in het lijstje steden met de grootste woningnood.

Foto: Pararius

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}