Nijmeegse vrouwen maken film over gemartelde Chileense vrouwen

Nijmeegse vrouwen maken film over gemartelde Chileense vrouwen

NIJMEGEN – De documentaire 'Quienes Somos Ahora', of in het Nederlands, 'Wie Wij Nu Zijn', is op zondag 12 mei in première gegaan. De documentaire gaat over de vrouwelijke slachtoffers van de Chileense staatsgreep die plaats vond op 11 september 1973. De documentaire is gemaakt door drie Nijmeegse vrouwen.

Verhaal

Het idee van de documentaire speelde al langer. Het ontstond toen Doetie Bakker, een van de drie makers van de documentaire, dertig jaar geleden tijdens de herdenking van de staatsgreep in Chili was. "In Chili is het praten over seksuele marteling een taboe," vertelt Bakker. "Het wordt daar als het ware van de tafel geveegd."

Tekst gaat verder onder de video.

Maar na meer dan 45 jaar is er toch een aantal vrouwen geweest die hun verhaal wilde vertellen over wat er met hen is gebeurd tijdens de Chileense staatsgreep. "Die verhalen geven mij nog altijd nare gevoelens," aldus Bakker.

Filmfestivals

Quienes Somos Ahora gaat meedoen met nationale filmfestivals, waaronder het IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam) en is vanaf dit najaar weer te zien bij LUX.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}