Nijmegen en Gelderland hopen LHBTI-sportevenement te organiseren

Nijmegen en Gelderland hopen LHBTI-sportevenement te organiseren

NIJMEGEN – De gemeente Nijmegen en de Provincie Gelderland doen een serieuze poging om de zogeheten 'EuroGames' in 2022 te organiseren. De EuroGames is een groot LHBTI-sportevenement waarbij onder andere voetbal-, tennis-, hockey-, en volleybalwedstrijden de revue passeren. In het weekend van 15 maart hoopt de initatiefgroep 'EuroGames 2022 Nijmegen' te horen of de European Gay en Lesbian Sport Federation de organisatie van het evenement toewijst aan Nijmegen.

Volgens Bea Schouten, gedupteerde bij de provincie Gelderland namens het CDA, is het sportevenement belangrijk voor LHBTI'ers. "Ik hoop dat de EuroGames een goed evenement wordt voor LHBTI-sporters en ze het vertrouwen geeft om volledig zichzelf te zijn in onze maatschappij. Dit initatief wordt breed gedragen door Gedeputeerde Staten," aldus Schouten.

Zowel de gemeente Nijmegen als de provincie Gelderland vinden de EuroGames een goede gelegenheid om zich te profileren als 'regenboogprovincie'. Gezamenlijk stellen de gemeente en de provincie een bedrag van 221.000 euro beschikbaar om het evenement te realiseren.

"Nijmegen is een stad waar iedereen welkom is en waar iedereen zichzelf mag zijn. Ik ben daarom ook heel trots dat er een groep Nijmegenaren zo actief is om de EuroGames naar Nijmegen te halen," laat de Nijmeegse wethouder Grete Visser weten.

Nijmeegse sportverenigingen enthousiast

Volgens de gemeente leeft er onder de Nijmeegse sportverenigingen en vrijwilligers veel enthousiasme om mee te werken aan het regenboogsport-evenement. Dat blijkt een haalbaarheidsonderzoek.

De laatste EuroGames werden in juli 2016 in Helsinki gehouden. Het eerstvolgende vindt plaats in Rome.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}