Nijmegen heeft primeur: er mag weer publiek in het Goffertstadion

Nijmegen heeft primeur: er mag weer publiek in het Goffertstadion

NIJMEGEN – De voetbaltempel van NEC gaat definitief deelnemen aan de eerder benoemde proef met het toelaten van supporters bij voetbalwedstrijden, dit bevestigt Wilco van Schaik, Algemeen directeur van NEC.

Eerder werden andere kanshebbers genoemd maar Van Schaik stelt dat NEC en Almere City uiteindelijk de twee clubs zijn geworden waar de proef zal worden gedaan. Door de proef met 1500 supporters wordt onderzoek gedaan naar het toekomstperspectief van volle tribunes onder de naam ‘Back to Live’.

Onderzoek

“Elke betaaldvoetbalclub had in aanmerking kunnen komen voor het project maar wij zijn gebeld en hebben onze mensen en ons stadion in overleg met de gemeente Nijmegen per direct beschikbaar gesteld voor het onderzoek,” vertelt van Schaik. Het onderzoek dat werd ingesteld door ‘Fieldlab’, een organisatie ontstaan uit de gehele evenementenbranche test de situatie van een vol stadion op een kleine schaal. Hiernaast is de KNVB nog bezig om de stadions zo snel mogelijk weer vol te krijgen met het in acht nemen van de anderhalve meter afstand.

Deelnemen aan de test

De seizoenskaarthouders van NEC zullen spoedig bericht krijgen over dit project, zij komen in eerste instantie in aanmerking voor de proef. Van Schaik twijfelt er niet aan dat de plekken gevuld zullen worden door de seizoenskaarthouders: “Je steunt niet alleen je club, maar je helpt ook mee een maatschappelijk probleem aan te pakken”. Als de aanvragen vol zijn zal er een loting plaatsvinden om de plekken te vergeven. Om deel te kunnen nemen moet je ook voldoen aan aanvullende eisen als bijvoorbeeld het in bezit zijn van een negatieve coronatest, maar details hierover zullen nog volgen.

Meer duidelijkheid

Deze week wordt meer duidelijk over het project, dan zal namelijk de eerste ‘stadiumvisit’ plaatsvinden. “Alle informatie die hieruit voortkomt zullen wij dan ook delen met de maatschappij,” verzekert de algemeen directeur. Bij de test zullen verschillende scenario’s worden bekeken, zoals bezoekers met en zonder mondkapje en wel of geen afstand tussen de stoeltjes. Ook wordt gekeken naar de invloed van “bewegingen naar de catering”.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}