Nijmegen ondergedompeld in cultuur tijdens achtste editie Kunstnacht

Nijmegen ondergedompeld in cultuur tijdens achtste editie Kunstnacht

NIJMEGEN – De Nijmeegse Kunstnacht vindt aankomend weekend voor de achtste keer plaats. In het centrum zijn twintig locaties ingericht waar bezoekers zich kunnen vermaken met onder andere kunst, muziek, literatuur en poëzie. De organisatie voor dit jaar ligt in handen van de culturele instelling ‘Stichting Kunstvat’.

De jaarlijkse Kunstnacht gaat aankomende zaterdagavond om 20.00 van start. In samenwerking met Concertgebouw De Vereeniging wordt de openingsact dit jaar verzorgd door zangeres Nora Fischer bij de Barbarossa-ruine in het Valkhofpark. Onder begeleiding van popgitarist Marnix Dorrestein, opent Fischer de officiële start van de Kunstnacht.

Tekst gaat verder onder de video.

Vijf nieuwe toevoegingen

De Nijmeegse Kunstnacht heeft dit jaar vijf nieuwe toevoegingen. Er is speciale aandacht voor Nijmegen als Green Capital van Europa: op het Kelkensbosplein kunnen bezoekers informatie krijgen over duurzame initiatieven. Tijdens de Kunstnacht verzorgt Red Shoe Sessions een intiem concert op het plein. Daarnaast heeft de organisatie gezorgd voor een pendelbus. Bezoekers die zoveel mogelijk willen zien, kunnen gebruik maken van de gratis busritjes. Dat is wel zo makkelijk voor geïnteresseerden die de nieuwe kunst-expo-lounge-bar tegenover het Honingcomplex willen bezoeken.

Nieuw dit jaar is de deelname van  Het Afrika Museum. Het museum staat dit weekend geheel in het teken van Afrikaanse kunst, theater en muziek.

Afterparty in de Schouwburg

Ook de afsluiting van het culturele evenement is dit jaar vernieuwd. De afterparty vindt plaats in de Stadsschouwburg. Bezoekers kunnen de nachtelijke uren doorbrengen op het podium onder muzikale begeleiding van het Zusje van Debbie.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}