Nijmegen onderzoekt mogelijkheid drijvende 'woonpaleizen' Lentse Plas

Nijmegen onderzoekt mogelijkheid drijvende 'woonpaleizen' Lentse Plas

NIJMEGEN – Het college wil onderzoeken of het haalbaar is om 30 drijvende woningen te realiseren op de Lentse Plas. Daarvoor sluit men een overeenkomst met het in drijvende woningen gespecialiseerde adviesbureau Balance d’Eau.

Bij goede uitkomsten van het onderzoek wordt een koop- en realisatieovereenkomst met het bedrijf gesloten. De woningen zouden aan de kant van de Cinemec komen te liggen.

Woonpaleizen

Wethouder Bert Velthuis benadrukt dat men bij deze ‘drijvende woningen’ niet aan woonboten moet denken, maar aan ‘woonpaleizen’. ‘Het worden geen goedkope woningen. Er is al veel belangstelling voor.’ Een eerder obstakel voor het plan was het feit dat banken geen hypotheek willen verstrekken voor drijvende woningen. ‘Dat is nu weggenomen,’ zegt Velthuis. ‘Een aantal banken is bereid om toch een hypotheek te verstrekken.’

Bestemmingsplan

Voor het plaatsen van woningen op de Lentse Plas en eventueel ook de Oosterhoutse Plas werd in 2010 door de gemeenteraad een bestemmingsplan aangenomen. Daarin is plaats gereserveerd voor 45 woningen op de Lentse Plas en nog eens 45 op de Oosterhoutse Plas. Dat aantal wordt dus op het moment nog niet nagestreefd.

Woonboten Oostkanaaldijk

In 2016 was er nog sprake van dat de Lentse Plas één van de te onderzoeken mogelijkheden was voor het onderbrengen van de woonboten die nu langs de Oostkanaaldijk liggen. Dat scenario werd uiteindelijk niet uitgebreid onderzocht, omdat de boten daarbij over land verplaatst zouden moeten worden. Dat werd te duur geacht. Het is nu de bedoeling dat de woonboten verhuizen naar de Kraaijenbergse Plassen bij Cuijk.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}