Nijmegen organiseert ‘Dag van de Inclusie’

Nijmegen organiseert ‘Dag van de Inclusie’

NIJMEGEN – De gemeente Nijmegen organiseert in februari volgend jaar de Dag van de Inclusie. Het evenement is voor alle Nijmegenaren toegankelijk en is bedoeld om ‘de kracht van diversiteit’ zichtbaar te maken en kennis uit te wisselen door middel van gesprekken.

Inspireren

De Dag van de Inclusie komt in stand als onderdeel van de ontwikkeling van een lokaal Actieprogramma Inclusie in het kader van het VN-verdrag handicap. ‘Het is een dag waar alle inwoners van Nijmegen welkom zijn, in het bijzonder degenen waarvoor inclusie niet vanzelfsprekend is’, schrijft het college aan de gemeenteraad. ‘Op deze dag willen we op inspirerende wijze de kracht van diversiteit zichtbaar maken. De bedoeling van de dag is om kennis te delen en elkaar te inspireren door middel van het presenteren van goede voorbeelden, het voeren van open gesprekken en het uitwisselen van informatie.’ Wethouder Grete Visser (D66) ondertekent tijdens de Dag van de Inclusie ook het ‘Manifest Iedereen doet mee!’. ‘Hiermee dragen wij als gemeente uit dat wij inclusiviteit en de rijkdom van diversiteit een belangrijk onderwerp vinden waar aandacht voor is en voor gevraagd mag worden.’

Sint Maartenskliniek

De Dag van de Inclusie vindt plaats op 13 februari 2020 van 13.30 tot 17.00 in de Sint Maartenskliniek. Het precieze programma wordt later bekendgemaakt.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}