Nijmegen: verbod op handel in lachgas openbare ruimtes binnenstad

Nijmegen: verbod op handel in lachgas openbare ruimtes binnenstad

NIJMEGEN – Burgemeester Hubert Bruls heeft het centrum van Nijmegen aangewezen als gebied waar het verbonden is lachgas te koop aan te bieden, te verkopen, te verstrekken of af te leveren wanneer dit  bedoeld is om als genotsmiddel gebruikt te worden. Eind 2019 besloot de gemeenteraad dat er een pilot zou komen met een gebiedsverbod op door het college aan te wijzen plekken.

Uitgaanspubliek

‘De verkoop van lachgas richt zich met name op het uitgaanspubliek’, laat het college weten. ‘Derhalve is gekozen voor het gebied waar het uitgaanspubliek zich doorgaans bevindt.’ Het aangewezen gebied wordt omsloten door de Waal, General James Gavinweg, Keizer Traianusplein, St. Canisiussingel, Oranjesingel, Keizer Karelplein, van Schaeck Mathonsingel, het Stationsplein en de spoorlijn tussen Arnhem en Nijmegen.

Meer gewild

Het college en sommige raadsfracties gaven in december al aan maatregelen gewild te hebben die verder gaan, maar daar bleek niet voldoende steun voor de raad. Men had graag ook een verbod ingevoerd op het verkopen van lachgas als genotsmiddel in inrichtingen, waarmee primair horecagelegenheden bedoeld wordt. Wat overblijft nu is een verbod op de verkoop van lachgas als genotsmiddel in de openbare ruimte in het aangewezen gebied.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}