Nijmegen vlagt vrijdag voor Coming Out Dag

Nijmegen vlagt vrijdag voor Coming Out Dag

NIJMEGEN – De gemeente Nijmegen hangt vrijdag officieel de vlag uit op Coming Out Dag. De stad geeft met de viering van deze dag een boodschap af aan inwoners, werknemers, scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties om open te staan voor diversiteit.

Wethouder Renske Helmer-Englebert start het programma van de Coming Out Dag met het hijsen van de regenboogvlag om 8.30 uur. Door de regenboogvlag op de St. Stevenstoren uit te hangen laat de gemeente zien dat Nijmegen een stad is voor iedereen.

Ongewoon verrassend. Verrassend gewoon.

Het thema van de Coming Out Dag 2019 is ‘ongewoon verrassend. Verrassend gewoon’. Het thema laat volgens de gemeente zien dat mensen meer zijn dan hun seksuele voorkeuren en/of hun gender. Iedere persoon is ongewoon verrassend en tegelijkertijd verrassend gewoon. Belangrijk is dat Nijmegenaren niet alleen hun ‘gewone’ kant durven te laten zien, maar ook hun verrassende kant. Niet alleen wij vinden dit belangrijk, ook veel Nijmeegse organisaties helpen mee met de organisatie van de dag of hangen de regenboogvlag uit. Wij zijn erg trots dat steeds meer organisaties zich inzetten, zo meldt de gemeente woensdag.

Wethouder Grete Visser: “Met Coming Out dag moedigen we aan om het gesprek aan te gaan over meer dan alleen gender en seksuele voorkeuren; Het gaat over mensen en iedereen heeft een verrassende kant. Wij willen graag dat Nijmegenaren zichzelf kunnen zijn en zich geen zorgen maken over wat anderen daarvan vinden.”

Coming Out Dag blijft nodig

Nog steeds kan niet iedereen in Nijmegen zichzelf zijn. Zo geven 4 op de 10 van de lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen, transgender en intersekse personen aan zich wel eens onveilig te voelen in de provincie Gelderland. Ook komt uit landelijke cijfers dat 1 op de 5 lhbt’ers te maken heeft met scheldpartijen, pesterijen, seksueel geweld, bedreigingen, verstoting en fysiek geweld, thuis op school, werk of op straat.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}