Nijmegen zet stappen om rookvrij te worden

Nijmegen zet stappen om rookvrij te worden

NIJMEGEN – De Radboud Universiteit, GGD Gelderland Zuid, Het Radboudumc, IrisZorg en Gemeente Nijmegen hebben op donderdag hun handtekening gezet onder de aanpak voor een rookvrij Nijmegen. Zij zijn daarmee officieel partner van Alliantie Nederland Rookvrij.

Samen zetten deze organisaties zich in voor een rookvrije generatie in regio Nijmegen. De organisaties willen dat alle jongeren en kinderen opgroeien zonder in de verleiding te komen om te roken en daarbij last te ondervinden van de schadelijke gevolgen van meeroken.

Rookvrije generatie

De beweging waar de organisaties zich bij aansluiten heet ‘Op weg naar een rookvrije generatie’. Pijlers die zij hebben zijn onder andere voorlichting aan (aanstaande) ouders van kinderen t/m 12 jaar, lesprogramma’s en challenges op scholen, rookvrije schoolpleinen, toename van rookvrije sport- en (wijk)accommodaties en zorginstellingen.

Krachtige stap

Peter Merkus van het Radboudumc is erg blij met de ondertekening. Hij benadrukte dat de kans klein is dat als jongeren niet roken voor hun achttiende, ze dit later alsnog gaan doen. Ook Sigrid Attema van het KWF Kankerbestrijding en bestuurslid bij de Alliantie Nederland Rookvrij benadrukt dat steeds minder kinderen beginnen met roken en doordat de partijen de handen ineen slaan dit een krachtige stap is voor een rookvrij Nijmegen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}