Nijmegen zoekt nieuwe nachtburgemeester

Nijmegen zoekt nieuwe nachtburgemeester

NIJMEGEN – Stichting Nachtburgemeester Nijmegen zoekt een nieuwe Nachtburgemeester voor de stad. Deze vacature is op dinsdag geopend. Potentiële kandidaten kunnen tot en met 8 september solliciteren.

De nieuwe nachtburgemeester wordt tijdens de verkiezingsavond op 25 oktober gekozen door het aanwezige publiek en een vakjury.

Toen loco-nachtburgemeester Hendrik-Jan Derksen eind maart het stokje van Cas Leermakers overnam, was dit van tijdelijke aard. Hij heeft samen met het team nachtwethouders orde op zaken gesteld, waardoor er nu alle ruimte is om nieuwe verkiezingen uit te schrijven voor een nieuwe ambassadeur van de Nijmeegse nacht.

Taken nachtburgemeester

Het ambt van nachtburgemeester moet de Nijmeegse nacht nog inclusiever, veiliger, diverser, verrassender en uitnodigender maken voor iedereen. De nachtburgemeester begeeft zich tussen de bewoners, ondernemers, politici en andere nachtelijke stakeholders van Nijmegen en is een aanspreekpunt voor iedereen.

De functie is grotendeels in te vullen naar de visie van de nieuwe nachtburgemeester. Deels werkt de nieuwe burgemeester verder aan doelen en projecten die al zijn ingezet. De volledige vacature staat op de website nachtburgemeesternijmegen.nl

Eretitel

De nachtburgemeester wordt ondersteund door een team van nachtwethouders, momenteel zijn dat er zeven. Het huidige bestuur, bestaande uit drie personen, blijft ongewijzigd. Het staat de nieuwe nachtburgemeester vrij om een eigen team van nachtwethouders samen te stellen, maar er zal ook begeleiding zijn vanuit het huidige team en bestuur. ‘Nachtburgemeester’ is een eretitel, maar in principe (nog) onbezoldigd. In samenwerking met het bestuur en de nachtwethouders wordt er wel gezocht naar aanvullende inkomstenbronnen.

Lees ook:

CAS LEERMAKERS STOPT ALS NACHTBURGEMEESTER, HENDRIK-JAN DERKSEN NEEMT WAAR

NACHTBURGEMEESTER NIJMEGEN ANGELA VERKUIJLEN NEEMT AFSCHEID

ACTIVITEITEN ROND WISSELING NACHTBURGEMEESTER

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}