Nijmegen zwemt mee met Maarten van der Weijden

Nijmegen zwemt mee met Maarten van der Weijden

NIJMEGEN – Nijmegenaren kunnen meezwemmen met Maarten van der Weijden, als hij op vrijdag 21 juni opnieuw een poging doet om de 11-stedentocht te zwemmen. NV Sportfondsen Nijmegen support Van der Weijden en organiseert die dag daarom een meezwem-evenement.

Inwoners van Nijmegen en omgeving kunnen elfhonderd meter of 11 banen meezwemmen. De extra opbrengst gaat naar de Maarten van der Weijden Foundation, die geld inzamelt voor kankeronderzoek. Maarten van der Weijden is zelf ex-kankerpatiënt en zwemt de 11-stedentocht om het kankeronderzoek te ondersteunen.

Geen Friese meren, maar Nijmeegse zwembaden

De Nijmeegse deelnemers kunnen op 21 juni vanaf 10.00 uur terecht om de zelf gekozen afstand te zwemmen. Niet in de Friese meren, maar in de Nijmeegse Sportfondsenbaden en in het Goffertbad. Kinderen onder de 12 jaar kunnen de 11 banen zwemmen.

Deelname kost 11 euro, terwijl een normaal kaartje 5 of 6 euro bedraagt. Het verschil wordt gedoneerd aan de Maarten van der Weijden Foundation. Enthousiaste deelnemers kunnen zich uiteraard laten sponsoren door familie, vrienden of buren.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}