Nijmegenaar genomineerd voor Sociaal Werker 2019

Nijmegenaar genomineerd voor Sociaal Werker 2019

NIJMEGEN – Nijmegenaar Norbert Wijnhofen is een van de drie kandidaten in de eindsprint naar Sociaal werker van het Jaar 2019. "Er zijn landelijk gezien niet veel mensen die deze rol kunnen vervullen op de manier hoe ik dat doe," aldus Wijnhofen.

Sociaal werk Nederland organiseert samen met andere werkorganisaties jaarlijks deze verkiezingen om aandacht te schenken aan 'het belangrijke werk dat sociale werkers dag in, dag uit vol passie uitvoeren'.

Werkgebied

Wijnhofen is werkzaam bij Sterker Sociaal werk en is psychiatrisch verpleegkundige. Hij is in de top drie beland om de wijze waarop hij innovatief verbinding maakt tussen de GGZ, WMO en de wijkbewoners, met de nadruk op mensen die daar het meest aan hebben. Dat doet hij in intensief samenwerkingsverband met de gemeente. "Ik zorg ervoor dat mensen iemand over de vloer krijgen die ook werkelijk goed op de hoogte is van de persoonlijke situatie," aldus Wijnhofen.

Ambassadeur

Als Sociaal Werker van het Jaar krijgt men de verantwoordelijkheid als ambassadeur in het vakgebied. Hij of zij vertegenwoordigt het vakgebied het hele jaar in talkshows, gastcolleges en politiek debatten. Ook wordt er een geldbedrag beschikbaar gesteld voor een project naar keuze in de leefomgeving van de winnaar. De huidige sociaal werker van het jaar 2018 is Sjef van der Klein. Hij is werkzaam bij ContourdeTwern in Tilburg, waar hij onder anderen voor een ontmoetingsplek voor mensen met geheugenproblemen heeft gezorgd.

Andere kandidaten

De overige kandidaten zijn Esther de Bie, bekend om haar ouderenwerk bij Ons Welzijn in Oss, en Samira Fdani, met haar innovaties voor het verbinden van kinderopvang en sociaal werk bij Mooi Welzijn in Den Haag. Ook krijgt intergratiemedewerker Khaldon Al Sabbagh een eervolle vermelding voor zijn werk bij Visit Welzijn in Monster.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}