Nijmegenaar krijgt 8 jaar cel na schietpartij café Extase

Nijmegenaar krijgt 8 jaar cel na schietpartij café Extase

NIJMEGEN – Een 44-jarige Nijmegenaar heeft een gevangenisstraf van 8 jaar opgelegd gekregen voor het schieten met een vuurwapen op een man in café Extase. De veroordeelde moet tevens een schadevergoeding betalen van bijna 9.000 euro aan het slachtoffer.

Het incident vond in februari 2018 plaats toen twee mannen in café Extase verwikkeld raakten in een woordenwisseling. Het slachtoffer verliet daarop het café, waarna de dader hem achtervolgde en meerdere schoten loosden. Het slachtoffer werd in totaal door vier kogels geraakt in zijn nek, been, buik en borst.

Rechtbank wantrouwt verklaring

De rechtbank gelooft de verklaring van de man niet, dat niet hij, maar het slachtoffer de aanstichter was. Dat de verklaring van de man niet kan kloppen, blijkt onder meer uit onderzoek door het NFI naar bijvoorbeeld de schotresten en schotbaan. Dat de man bij een uitgaansruzie een vuurwapen gebruikt is extreem gevaarlijk. De man deinst volgens de rechtbank duidelijk nergens voor terug om een ruzie uit te vechten en het slachtoffer moest dit bekopen met meerdere schotverwondingen. Toevallige voorbijgangers waren getuige van de schietpartij. Met dit incident veroorzaakte de man gevoelens van angst, onrust en onveiligheid bij de omstanders die die nacht in de buurt van het incident aanwezig waren.

Hogere celstaf dan geëist

De rechtbank legt een hogere celstraf op dan door de officier van justitie is geëist. De rechtbank gaat namelijk uit van vol opzet op de dood van het slachtoffer. Het laatste schot loste de man van heel dichtbij, namelijk bij de nek van het slachtoffer dat op de grond lag. Dat rekent de rechtbank verdachte zwaar aan.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}