Nog meer sneeuw verwacht; woensdagochtend mogelijk 5 centimeter

Nog meer sneeuw verwacht; woensdagochtend mogelijk 5 centimeter

NIJMEGEN – Het kan echt serieus wit zijn, als je woensdagochtend de gordijnen opendoet. Dat verwacht weerman Wouter van Bernebeek van Weerplaza. Volgens hem kan in Gelderland plaatselijk 5 centimeter sneeuw vallen.

Na een paar dagen van winters weer, met gladheid op verschillende plaatsen dinsdagochtend, verwacht Van Bernebeek dat ook dinsdag nog her en der sneeuw zal vallen. "Ik denk dat er vanmiddag wel weer wat winterse buien over gaan trekken. Dan zie je wel dat de zon de weg wat heeft opgewarmd, dus echt glad zal het dan niet worden waarschijnlijk."

Zie ook: Meerdere ongelukken door gladheid, tot 10.00 uur code geel

Voor vanavond en vannacht kan het volgens de weerman wel anders worden. Want er trekt vannacht een groot neerslaggebied vanuit het noorden over. Dat ligt nu nog voor de kust van Noorwegen en bevat een heleboel koude lucht: "Dat trekt over de Noordzee naar het zuiden en bereikt ons vannacht. En dat kan op sommige plaatsen voor een sneeuwdek gaan zorgen vannacht en morgenochtend vroeg."

Sneeuwdek woensdag, maar waar?

Van Bernebeek verwacht lokaal een flinke laag sneeuw: "Als het een beetje mee of tegen zit, zo je wilt, dan zou dat misschien op een enkele plek 3 tot 5 centimeter kunnen worden. En het is een beetje onzeker nog waar de meeste sneeuw gaat vallen. Dat komt heel nauw, want het is maar een klein gebied. Maar het kan echt wel serieus wit zijn op sommige plaatsen morgenvroeg. Dat zal vooral het westen en zuiden van Gelderland zijn. En op hogere delen van de Veluwe."

Opmerkelijk

Ook de weerman vindt het een bijzonder weerbeeld: "Een week geleden hadden we nog 25 graden." Na woensdag is het volgens hem wel klaar met de sneeuw: "Vanaf donderdag komen we uit op een graad of tien. Dan zijn we die winterse neerslag wel kwijt."

Artikel via mediapartner Omroep Gelderland

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}