Noodkreet over ontbreken verkiezingskrant Waterschap Rivierenland

Noodkreet over ontbreken verkiezingskrant Waterschap Rivierenland

REGIO – De inwoners van de regio Rivierenland zijn slecht geïnformeerd over de komende verkiezingen voor de waterschappen. Dat zeggen de lokale waterschapspartijen AWP en LRR, die een lijstverbinding zijn aangegaan onder de naam ‘AWPenLRR’.

Men is verbolgen over het feit dat Waterschap Rivierenland geen papieren verkiezingskrant met informatie over alle deelnemende partijen heeft uitgegeven. Lijsttrekker Stefan Daamen spreekt daarom van een democratische blamage.

Papieren verkiezingskrant noodzakelijk medium

“Er was altijd een grote groep inwoners, die de papieren krant als belangrijkste informatiebron hanteerde. Daarom is de verkiezingskrant een noodzakelijk medium om alle inwoners goed te informeren. In de verkiezingskrant kon elke partij zichzelf presenteren, waarmee iedereen op dezelfde wijze wordt geïnformeerd,” zo stelt Daamen. Deze krant werd vervolgens door het hele gebied van Waterschap Rivierenland verspreid.

Daamen wijst er op dat de Waterschapverkiezingen toch al ondergesneeuwd raken tussen het verkiezingsgeweld voor de Provinciale Statenverkiezingen/Eerste Kamer.

Geen cent subsidie

“Dat op diezelfde dag ook gestemd mag worden voor de waterschappen, weten veel kiezers al niet. De landelijke politieke partijen krijgen zendtijd op televisie en een subsidie voor hun campagnekas, waarmee ze ook voor landelijke media-aandacht kunnen zorgen. Lokale waterschapspartijen zoals de AWPenLRR krijgen geen cent subsidie en moeten het vooral van lokale bekendheid hebben,” aldus Daamen.

Hij zegt dat zijn partij protest heeft aangetekend bij het Dagelijks Bestuur van Rivierenland. “Onze fractie vindt dat de krant er alsnog moet komen. Alle kiezers hebben het recht om ook het lokale geluid te vernemen. Soms krijg ik het gevoel dat we beter Calimero als logo hadden kunnen nemen dan onze kikker met oranje paraplu!"

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}