Nyah (15) start inzamelingsactie voor Malawiproject

Nyah (15) start inzamelingsactie voor Malawiproject

MILLINGEN AAN DE RIJN – De 15-jarige Nyah Canters uit Millingen aan de Rijn is een geldinzamelingsactie gestart voor het 'Malawiproject' van haar middelbare school. In maart 2020 gaat de scholier, samen met een aantal andere schoolgenoten, naar een school in Malawi in het zuiden van Afrika. De leerlingen gaan daar helpen met lesgeven, het organiseren van een sportdag en het opknappen van de school.

Afgelopen augustus is Nyah een geldinzamelingsactie gestart, zodat ze de reis naar Malawi kan betalen. Dat doet ze door zelfgemaakte geurzakjes en sjaals te verkopen. Uiteindelijk hoopt ze ongeveer 2.000 euro op te halen. Al het geld dat overblijft, gaat naar het opknappen van de school in Malawi.

Tekst gaat verder onder de video.

Opbrengst kerstmarkt

Elk jaar organiseert het Notre Dame Des Anges in Ubbergen, de middelbare school van Nyah, een kerstmarkt. De opbrengst ging vorig jaar naar het maken van een computerlokaal in de school waar Nyah naartoe gaat. "Onze scholen zijn al langere tijd met elkaar in contact", vertelt Nyah. "Op een gegeven moment vroeg onze school welke leerlingen allemaal mee willen gaan naar de school in Malawi. Ik wilde dat super graag!" aldus de scholier.

Instagram en- Facebookpagina

Nyah is voor haar inzamelingsactie een Instagram- en Facebookpagina gestart. Daarmee kunnen mensen volgen welke sjaals en geurzakjes nog allemaal te koop zijn. De zelfgemaakte producten verkoopt ze zelf, maar worden ook door andere winkels verkocht. Inmiddels heeft de scholier al 133 volgers op haar account op Instagram.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}