Ondergrondse containers voor restafval tussen Waal en singels

Ondergrondse containers voor restafval tussen Waal en singels

NIJMEGEN – De gemeente Nijmegen wil in het stadscentrum ondergrondse containers plaatsen voor restafval van bewoners en bedrijven die reinigingsrecht betalen voor restafval.

Bewoners hoeven dan geen afvalzakken meer thuis te bewaren tot de ophaaldag maar kunnen hun restafval op elk moment kwijt in de ondergrondse container. 

CO2-uitstoot

Het levert ook minder CO2-uitstoot en verkeershinder op voor de binnenstad, doordat de inzamelwagens minder vaak rijden en minder vaak hoeven te stoppen. 

Locaties

Doordat het centrum  dichtbebouwd is zijn de mogelijkheden voor de locaties beperkt. Als alle plaatsingsmogelijkheden in de binnenstad in kaart zijn gebracht praten gemeente en Dar vanaf het voorjaar als eerste met betrokkenen uit de Van Broeckhuysenstraat, In de Betouwstraat en Van Welderenstraat.

Pilot

Verder onderzoeken de gemeente en Dar of er ook enkele ondergrondse containers voor plastic+ en oud papier geplaatst kunnen worden als pilot. 

Betaling

Elke keer als een bewoner of ondernemer met zijn Dar Afvalpas een afvalzak in de container doet, betaalt hij het bedrag van een restafvalzak.  Aan het eind van het jaar brengt de gemeente dit in rekening. De groene en rode betaalzak hoeven dan niet meer worden gebruikt.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}