Ondernemers centrum Druten maken hun toilet openbaar toegankelijk

Ondernemers centrum Druten maken hun toilet openbaar toegankelijk

DRUTEN – In het centrum van Druten wordt definitief geen apart openbaar toilet aangelegd, omdat aanleg en onderhoud veel te duur zijn. In plaats daarvan gaat een groot aantal winkeliers en andere ondernemers in het centrum hun toilet beschikbaar stellen aan mensen met hoge nood.

Via een speciale app kunnen bezoekers zien op welke locaties men daarvoor terecht kan. Ook de toiletvoorziening van het gemeentehuis is tijdens kantooruren toegankelijk.

De gemeente Druten ondersteunt dit initiatief de komende drie jaar met in totaal 15.000 euro subsidie. Een bedrag dat oorspronkelijk was bedoeld om een apart toilet mogelijk te maken.   

Financiële compensatie voor ondernemers

Het college van B&W heeft besloten om het project na twee jaar te evalueren. Als de HogeNood app een succes blijkt, dan subsidieert de gemeente het project voortaan jaarlijks met 5.000 euro. Ondernemers die meedoen, krijgen een kleine financiële compensatie voor het beschikbaar stellen van hun toilet.   

De ondernemers in het centrum van Druten hebben zich verenigd in de Stichting Ondernemersfonds Druten Centrum (SODC). Zij willen er gezamenlijk voor zorgen dat het centrum aantrekkelijk is en blijft. Het Ondernemersfonds kwam met het idee om aan te sluiten bij de HogeNood app, dat een landelijk initiatief is van de Maag Darm Leverstichting.

Meer gemeenten werken met HogeNood app

Behalve de app kan men ook een gele sticker op de deur plaatsen, maar de Drutense ondernemers zien dat om meerdere redenen niet zitten. Volgens de ondernemers is de toiletvoorziening en de app een middel om het centrum van Druten te profileren.

Bezoekers van het centrum van Druten weten straks waar ze gebruik kunnen maken van het toilet, zonder zich bezwaard te voelen. Volgens het college doen al veel gemeenten en ondernemers in ons land mee met het HogeNood initiatief.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}