Ontruimingstijd permanente bewoners Groene Heuvels blijft half jaar

Ontruimingstijd permanente bewoners Groene Heuvels blijft half jaar

EWIJK – De gemeente Beuningen houdt vast aan de termijn van zes maanden, die permanente bewoners van recreatiepark de Groene Heuvels in Ewijk krijgen om elders nieuwe woonruimte te vinden.

Dat zegt de gemeente Beuningen donderdag in reactie op een onlangs gedane uitspraak van de rechter in Arnhem. De gemeente is bezig een einde te maken aan permanente bewoning in de vakantiehuisjes van het recreatiepark en is door de rechter volledig in het gelijk gesteld.

Wel zei de rechter dat een half jaar om een andere woning te vinden “wel wat kort is”. De gemeente zou daar volgens de rechter nog eens naar kunnen kijken.  

Geen coulance gemeente Beuningen

Het college van B&W toont echter geen coulance. Men wijst er op dat de eigenaren van de huisjes al sinds eind vorig jaar weten dat de gemeente serieus gaat handhaven. In de loop van dit jaar zijn eigenaren aangeschreven (of gebeurt dat nog) en pas vanaf dat moment telt de termijn van zes maanden. In de praktijk weten de huisjeseigenaren dus al veel langer wat hen te wachten staat.

Volgens het college hebben de eigenaren op de Groene Heuvels altijd geweten dat permanente bewoning verboden is, evenals verhuur aan arbeidsmigranten. "We nemen nu de juiste stappen en de rechter heeft dat ook aangegeven", zo zegt het college.

Brandbrief bewoners Groene Heuvels

In een deze week gestuurde brandbrief zeggen de bewoners van de Groene Heuvels dat er minstens dertien huishoudens zijn die al meer dan vijftien jaar op het recreatiepark wonen. Vijf van die huishoudens vertoeven zelfs al 24 jaar op de Groene Heuvels.

Door nooit daadwerkelijk te handhaven, hebben bewoners het gevoel gekregen dat de gemeente permanente bewoning oogluikend toestaat, aldus de brandbrief.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}