Onzekere toekomst voor woonboten Oostkanaaldijk Nijmegen

Onzekere toekomst voor woonboten Oostkanaaldijk Nijmegen

NIJMEGEN – De toekomst van de woonboten aan de Oostkanaaldijk is voorlopig nog onzeker. Als het aan de gemeente Nijmegen ligt, verhuizen ze naar de Kraaijenbergse Plassen bij Cuijk. Maar het bestuur daar maakt zich zorgen over het draagvlak lokaal en de bestemmingsprocedure.

Legaliseren

Als gevolg van een wetswijziging die woonboten onder ‘geluidgevoelige bestemmingen’ doet vallen is het niet mogelijk om ter plaatse nieuwe ligplaatsen te legaliseren. Tijdelijke vergunningen van tien jaar zijn wel mogelijk, omdat het geluidscriterium dan niet getoetst hoeft te worden.

Permanenten vergunning

In de tussentijd kan er dan aan de voorwaarden gewerkt worden om een permanente vergunning  mogelijk te maken. Nijmegen streeft naar dit scenario, maar Cuijk wil in de te sluiten bestuursovereenkomst een terugkeergarantie op te nemen. In het slechtste geval moet Nijmegen de woonboten dan weer opnemen. Ook stelt Cuijk voorwaarden wat betreft de kwaliteit van boten, wat zou betekenen dat sommige woonbooteigenaren op eigen kosten hun boot eerst nog moeten opknappen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}