Onzekerheid over doorgaan Vierdaagse houdt aan

Onzekerheid over doorgaan Vierdaagse houdt aan

NIJMEGEN – De organisatie van de Vierdaagse wacht nieuwe maatregelen van het RIVM af. Dat laat de woordvoerder van de het evenement weten. De organisatie vertelt de situatie nauwlettend in de gaten te houden.

Uitzonderlijke situatie

De vraag of het evenement dit jaar doorgaat in verband met het coronavirus speelt al lange tijd bij lopers, maar ook bij de feestvierders van de Vierdaagsefeesten. “Voor ons is dit ook een zeer uitzonderlijke situatie”, vertelt de woordvoerder. Ze snapt dat mensen vragen hebben bij het mogelijke scenario dat de Vierdaagse dit jaar niet doorgaat. “Wij hebben daar op dit moment nog geen antwoord voor paraat. We denken volop na over alle mogelijke scenario’s die op ons af kunnen komen.”

Vierdaagsefeesten

Op de Instagrampagina van de Vierdaagsefeesten werd eerder al gezegd dat zij de feesten hoe dan ook door willen laten gaan, tenzij het onverantwoord is volgens de richtlijnen van het RIVM. Deze maatregelen zijn op dit moment nog onduidelijk voor juli. De organisatie van de feesten roept daarom op om te helpen: “Neem je verantwoordelijkheid en luister naar de adviezen van de overheid."

Beluister hieronder wat de woordvoerder te zeggen heeft:

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}