Ook gemeente Druten heeft coalitieakkoord

Ook gemeente Druten heeft coalitieakkoord

DRUTEN – In Druten hebben vijf politieke partijen een coalitieakkoord bereikt. Op de raadsvergadering van donderdag 31 mei wordt het akkoord van Kernachtig Druten en de vier Samenwerkende Dorpslijsten bekendgemaakt.

Het duurde even voor het akkoord bekend werd. Vlak na de verkiezingen werd al gemeld dat het twee maanden zou duren. Formateur Gerard Worm (Kernachtig Druten) vindt dat geen probleem: "Het is geen wedstrijd."

Tekst gaat verder onder het artikel.

De huidige drie wethouders blijven in functie. Dat zijn Michel Lepoutre namens Kernachtig Druten, en Sjef van Elk en André Springveld namens de Dorpslijsten.

Op de raadsvergadering wordt het coalitieakkoord aangeboden aan het college en ondertekend door de fractievoorzitters van de vijf betrokken partijen. In het coalitieakkoord staan hoofdzakelijk de hoofdlijnen van het beleid, zo meldt formateur Gerard Worm van Kernachtig Druten.

Meer discussie

Vooral wat betreft de onderwerpen Wonen/Bouwen en de aanpak van de openbare ruimte, zijn er geen uitgebreide afspraken gemaakt. Op die manier komt er flink wat discussie in de gemeenteraad en kunnen de oppositiepartijen veel meer inbreng hebben dan in het verleden.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}