Ook Overbetuwe heeft geen inzicht in gevolgen PAS-uitspraak

Ook Overbetuwe heeft geen inzicht in gevolgen PAS-uitspraak

OVERBETUWE – De partij Gemeentebelangen Overbetuwe (GBO) vraagt zich af of de bestemmingsplannen voor agrarische bedrijven binnen de gemeente moeten worden heroverwogen. De agrarische sector in ons land is namelijk verantwoordelijk voor 42 procent van de stikstof-uitstoot, en de gemeenten hebben daar volgens de GBO verder nauwelijks invloed op.

De GBO maakt zich zorgen over de ruimte voor uitbreiding van agrarische bedrijven of vestiging van nieuwe bedrijve binnen de bestaande bestemmingsplannen. 

Geen nieuwe agrarische bouwpercelen

Op raadsvragen van GBO antwoordt het college van B&W dat de bestemmingsplannen voor het buitengebied van Overbetuwe geen ruimte bieden voor nieuwe agrarische bouwpercelen.

Wel kunnen bestaande bedrijven worden uitgebreid, maar dan is er wel een omgevingsvergunning noodzakelijk. “Daarnaast nemen wij in elk nieuw bestemmingsplan een regeling op dat een toename van de ammoniakemissie is uitgesloten,” zo stelt het college.

Raadsvragen

Fractievoorzitter Henk Vreman van de GBO heeft de raadsvragen gesteld naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State over de PAS, het Programma Aanpak Stikstof.

Het college zegt nog geen duidelijk inzicht te hebben wat de precieze gevolgen zijn van de PAS-uitspraak van de Raad van State voor de bouwprojecten in de gemeente.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}