Oorlogsmonument Deest verhuist naar dorpshuis ‘t Trefpunt

Oorlogsmonument Deest verhuist naar dorpshuis ‘t Trefpunt

DEEST – Het oorlogsmonument in Deest, dat nu nog naast de kerk staat, wordt verplaatst naar de overkant van de straat en komt te staan bij dorpshuis ’t Trefpunt. De verhuizing is noodzakelijk omdat de kerk in Deest is verkocht.

Wethouder Springveld noemt de nieuwe locatie beter, omdat het monument straks staat op gemeenschapsgrond. Bovendien staat het monument dan dichter bij basisschool ’t Klòsterhûfke, dat het monument heeft geadopteerd. Ook is de nieuwe locatie vlakbij de ingang van het ouderen steunpunt. Juist voor ouderen heeft het monument veel betekenis.

Nieuwe locatie monument unaniem besluit

De gemeente Druten, het 4 mei comité Deest en de monumentencommissie waren het unaniem eens met de nieuwe plek voor het monument. De verhuizing van het monument kost de gemeente bijna 12.000 euro. Het is de bedoeling dat de verhuizing is voltooid bij de dodenherdenking op 4 mei volgend jaar.

Het oorlogsmonument ‘Die in Rhenen vielen’ is een natuurstenen zuil, met bovenop een bronzen sculptuur van een soldaat. Op de zuil is in reliëf een lauwertak afgebeeld. Het gedenkteken wordt omgeven door een gietijzeren hekwerk.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}